måndag 24 maj 2010

Hela Lönshult står i blomsterskrudHjälp, jag hinner inte med! Hinner inte med att njuta av allt som händer i naturen just nu. Plötsligt bara exploderade allt. Maskrosorna slog ut över en natt, gräset satte fart och körsbärsträd, slån och vildaplar är alldeles översållade av blommor. För att inte tala om alla häggar vars ljuvliga väldoft vilar tungt i den fuktiga försommarluften. Man vill ju inte gå in på kvällen!

Igår upptäckte jag att orkidéerna i en av våra betesmarker börjat blomma. Där växer minst tre olika orkidéarter och nu blommar S:t Pers nycklar och majnycklar. Senare i sommar blommar de grönvita nattviolerna som doftar underbart.

Förutom orkidéerna såg jag några exemplar av smörbollar eller ängabollar som de också kallas, förmodligen på grund av sina stora runda och smörgula blommor antar jag. Sen fanns där förstås även en massa andra växter men de flesta har inte börjat blomma än. Just nu går de äldsta stutarna tillsammans med rödkulletjuren på det betet. Än dröjer det en månad eller så innan tjuren får träffa sina flickor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar