torsdag 9 september 2010

Kronhjortskonsert i septembermörkret


Nu märks det att sommaren definitivt är på väg mot höst. Idag har det stormat rejält och kvällarna blir kortare för varje dag som går. Vi har börjat elda i kaminen om kvällarna och det har faktiskt varit lätt frost några tidiga morgnar!

September innebär även brunsttid för kronhjortarna som vi har ganska gott om runt gården. Hanarna, eller hjortarna som de kallas, kämpar om honornas, hindarnas gunst. Om man går ut på kvällen kan man ofta höra dem bröla nånstans ute i mörkret. Det är ett mäktigt läte som påminner lite om hur jag föreställer mig att dinosaurierna lät en gång i tiden.

Imorgon och på onsdag i nästa vecka kommer vi att anordna "kronhjortskonsert" här på gården. Då kan man komma hit och lyssna på hjortarnas bröl. Innan vi går ut i mörkret äter vi en middag som Eva Thuresson på restaurang Allé har tillagat och där kött från kronhjort ingår. Under tiden som gästerna äter berättar vi lite olika berättelser om de fantastiska djuren.

Efter en kort vandring i fotogenlyktornas sken där vi förhoppningsvis fått höra hjortarna bröla och kanske även någon uggla hoa går vi in i värmen igen för att dricka kaffe eller te med hembakt.

Fredag kväll är fullbokat men på onsdag den 15 sept finns det fortfarande några platser kvar. Läs mer på hemsidan www.lonshult.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar