söndag 5 september 2010

Ekorundan 2010, en solig helg & får på rymmen

Så var årets Ekorunda avslutad. Tack alla ni som kom förbi och fikade, tittade och ställde frågor eller kom med uppmuntrande ord! Det är alltid lika inspirerande att träffa engagerade människor som är intresserade av hur vår mat produceras.

Totalt kom det cirka 80 personer under helgen så det var tur att vi hade hjälp av syskon och en kompis med att baka och servera fika. Tack brorsan, syrran och Tina!

I morse när jag gick ut för att släppa ut hönsen och gässen möttes jag av fårflocken som kom traskandes på ett långt led uppför uppfarten till gården. De första hade redan börjat vika av in i gatehagen, den hage som ligger utmed den gamla bygatan och som gränsar till vår trädgård. Jag väntade lite tills alla hade passerat grindhålet, som lyckligtvis var öppet, och sen stängde jag efter dem.

De skulle egentligen vara på bete på en åker i skogen på andra sidan landsvägen men troligtvis hade en kronhjort sprungit ner en bit av stängslet under natten så att fåren kunde promenera ut. Det var ju snällt av dem att de gick hem och inte till nån grannes trädgård. Femtio får och lamm kan ju hinna sätta i sig en del växter om de får vara i fred ett tag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar