fredag 9 september 2011

Säsongens första kronhjortskonsert lyckadIgår gick årets första kronhjortskonsert av stapeln. Ett par från Göteborg och ett "tjejgäng" från Österlen som överraskade några som fyllt år fick avnjuta hjortgryta med trattkantareller, en chokladmousse med hösthallon till efterrätt och äppelpaj med äkta vaniljsås till kaffet. Däremellan var vi ute och lyssnade till hjortarnas bröl. Vi kunde höra bröl från tre olika håll men tyvärr var de ganska långt bort just då.


För att markera att hösten har gjort sitt intåg hade jag gjort ett bordsarrangemang bestående av mossor, lavar, svamp, höstlöv och lite annat som jag hittat i skogen. Lustigt nog kom jag på efteråt att en hel del av det som fanns i arrangemanget är sådant som kronhjortarna tycker om att äta.


Det känns fantastiskt att kunna servera mat och dryck där precis allting är ekologiskt och det mesta dessutom väldigt lokalproducerat. En av gårdagens gäster blev alldeles lyrisk över morötterna och berättade att de smakade precis som morötterna smakade i hennes barndom. Undrar om det var för att de var ekologiska, alldeles nyskördade eller för att de var av en gammal sort som inte odlas av de storskaliga morotsodlarna som odlar morötter åt de stora affärskedjorna? Jag tror att det var en kombination av alla tre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar