tisdag 8 februari 2011

Storm och vårkänning

Natten till idag stormade det rejält. Vi vaknade flera gånger av det dånande ljudet och som alltid när det blåser storm är man rädd att något ska blåsa sönder. Jag var lite orolig att fårens tälthall skulle lyfta och fara iväg.

Vi hade tur den här gången. Det var inte så mycket som hade blåst iväg. Bara en plyfaskiva och utegranen som lämnat sitt hål i marken och flugit och lagt sig i rabarberlandet.

Nu har en hel del av snön töat bort även här i Lönshult. Allt större partier på åkrar och i betesmarker börjar skifta färg från vitt till grönt men i skogen är det fortfarande ett sammanhängande snötäcke även om det inte är tjockt.

Gässen är glada som äntligen kan gå och leta lite gräs i hagen och hönsen sprätter runt på nya ställen allt eftersom de kommer fram ur snön. Även hästarna och fåren går och försöker hitta nåt grönt att äta.

Det märks att vi är på väg mot vår och ljusare tider. Kvällarna är redan betydligt längre jämfört med bara för några veckor sedan och ljuset är annorlunda och lite mer vårligt. Till och med snödroppar och vintergäck börjar titta upp ur jorden även om det dröjer ett tag till de blommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar