torsdag 14 oktober 2010

Tranor i skyn och gula löv på marken

Det märks att sommaren definitivt övergått i höst även om det har varit några fantastiskt soliga och varma dagar nu. Nätterna är kalla och gräset är frostigt vitt på morgonen men känsliga växter verkar inte ha tagit någon skada hittills.

Nästan alla askar har fällt sina löv och de andra träden skiftar i gult och orange. Snart kommer även de att stå kala i väntan på nästa vår.

Den glädje över att se och höra de enorma flockarna av tranor komma flygande i karaktäristisk plogformation på våren har nu bytts mot vemod när flockarna återigen kommer trumpetande i skyn på väg söderut. Det är ett tydligt tecken på att kylan och mörkret nalkas. Även flockar av vildgäss drar över gården men våra ölandsgäss verkar inte sugna på att göra dem sällskap. Fast de flyger korta sträckor i hagen emellanåt för att öva upp sina vingar.

Idag är det lite mulet och blåsigt. Det är bra att det blåser för vi har gräs som ligger på slag i väntan på att pressas till ensilagebalar. Nu på hösten torkar gräset dåligt men lite vind bättrar på det. Om gräset är för blött när man pressar det blir balarna jättetunga så jag hoppas att det hinner torka lite till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar