tisdag 22 maj 2012

Nattlig traktorkörning och höns i trädgården

De senaste veckorna har varit hektiska. Jag är nästan färdig med vårbruket. Ska bara plocka bort de sista stenarna som inte ringvälten lyckades trycka ner i marken. Jag sådde förra tisdagen. De hade lovat regn på onsdagen så jag ville bli färdig innan dess. Därför blev det att jag sådde hela kvällen och natten och var inte färdig förrän klockan halv fem på onsdagsmorgonen.

Det var inte helt enkelt att köra och så och ringvälta i mörker även om det finns lampor på traktorn. Speciellt när jag ringvältade på slutet för att platta till jorden och trycka ner stenarna var det svårt att se var jag hade kört och inte. Jag upptäckte efter ett tag att jag körde helt snett och förlorade nästan orienteringen. Till slut fick jag stå upp och köra samtidigt som jag tittade ut genom dörren istället för genom framrutan. Förhoppningsvis blev det bra. Det visar sig när det sådda kommer upp. Jag sådde korn med insådd av gräs och klöver.

När jag skulle köra hem för att hämta mer utsäde upptäckte jag att Molly, vår ena katt, låg överkörd vid vägkanten. Hon har klarat så många år utan att bli påkörd men just den kvällen var det kanske en mus som gjorde att hon tillfälligt tappade koncentrationen på trafiken. Jag begravde henne under äppelträdet bredvid Nikki, vår hund som dog förra sommaren.

I början av maj släppte vi ut korna med sina små kalvar på bete. Det är nu åtta kalvar som busar runt i hagen och vi väntar bara på att kvigan Helmi ska få sin kalv.
I söndags var det dags för årets första hönskurs här på gården. En grupp på nio vetgiriga deltagare kom för att lära sig mer om hönsens fascinerande värld och vad man bör tänka på när man skaffar egna höns. Vädret var bästa tänkbara så vi kunde sitta ute i trädgården och fika på kakor bakade av ägg från våra höns.Det blir ytterligare minst två hönskurser i sommar, söndagen den 27 maj resp 3 juni. Välkommen att höra av dig på mejl jonas@lonshult.se eller 0727-44 62 66 om du är intresserad! Mer info finns på hemsidan www.lonshult.se under Aktiviteter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar