fredag 16 december 2011

Anka med högt flygande planer och ond bråd död bakom stallet
För några dagar sen när vädret slog om och det blev regn och rusk tog vi in korna och deras vid det här laget ganska stora kalvar i stallet. Det är ganska skönt att ha dem inne nu och även korna verkar vara nöjda med tillvaron. Än så länge går kor och kalvar tillsammans men om några veckor kommer vi att separera dem så att kornas mjölkproduktion sinar. Kalvarna har vuxit väldigt bra under sommaren och hösten och klarar sig egentligen alldeles utmärkt utan mjölk vid det här laget.
De båda fårflockarna sammanfördes på Luciaoch trots att det gått flera dagar dagar håller baggarna Harald och Artur fortfarande på att göra upp om vem som bestämmer. På bilden är det Harald som poserar.´´                                                                        

Igår hittade jag gammeltuppen död bakom logen. Undrar vad som hänt med honom? Kanske var det höken som dödade honom för fjädrarna var plockade på hela bröstet. Konstigt nog hade den inte ätit något men den kanske blev störd av något. Det skulle inte förvåna mig om det var gässen eller myskankhanen som jagade bort höken.På tal om myskankor så fattades en av myskankhonorna härom kvällen när det var dags att stänga in dem för natten. De brukar alltid hålla sig i närheten av huset när det börjar skymma för de vet att de får mat då. Jag letade runt på olika ställen där jag vet att de brukar hålla till och jag spanade efter fjädrar som ett tecken på att ett rovdjur varit i farten men inte ett spår syntes. Just när jag var på väg att ge upp sökandet fick jag en ingivelse och tittade upp i ett stort träd som står i närheten av ankhuset. Där uppe, på en gren, satt hon och tittade ner på mig!

Eftersom hon inte verkade ha några tankar på att komma ner gick jag och hämtade stegen för att kunna klättra upp och hämta henne. Jag ville nämligen inte att hon skulle sitta ute hela natten med risk för att hon skulle bli tagen av räven tidigt på morgonen när hon förmodligen skulle ha flugit ner.

Jag hann bara luta stegen mot grenen hon satt på innan hon tog till vingarna och flög ner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar