onsdag 10 augusti 2011

Vår älskade hund är död

Förra måndagen, den 1 augusti, blev vår hund Nikki plötsligt dålig på morgonen. Hon hade svårt att andas och var orolig. Jag ringde veterinären och vi bestämde att vi skulle höras igen efter några timmar för att se om hon blev bättre. Hon hade haft liknande symptom en gång innan men då gick det över igen efter ett tag.

En stund senare blev det lite bättre och hon somnade ett tag men kort därefter blev hon sämre igen och ville ut. Hon kräktes några gånger och andades häftigt. Jag ringde veterinären igen och han lovade att komma så fort han kunde. Under tiden vi väntade blev hon allt sämre och ett tag trodde vi att hon dog men hon förlorade bara medvetandet ett tag och fortsatte sedan att andas.

Det var en jobbig väntan på veterinären och det enda vi kunde göra var att vara hos henne, klappa henne och tala lugnande med henne.

Veterinärens spruta verkade snabbt och hon dog efter bara några sekunder. I sådana situationer känns döden som en befrielse.

Vi begravde henne under äppelträdet i trädgården och hon fick sitt älskade gosedjur, som hon alltid höll i munnen när vi kom hem, med sig i graven.

Älskade Nikki, vi saknar dig så, dina vänliga ögon, ditt glada humör och din lena päls. Tack för åren vi fick tillsammans med dig, du kommer för alltid att finnas i våra minnen och hjärtan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar