måndag 29 augusti 2011

Halm, halm och åter halm

För några veckor sedan blev vi erbjudna att hämta halm hos några som köpt en gård där uthusen var fulla med halmbalar som de inte behövde. Det lät ju bra så vi åkte dit och tittade i tron att det skulle vara stora balar. Det var det inte! Bara massor av småbalar. Halmen såg fin ut så vi beslutade oss för att trots allt försöka få hem den trots att det var nästan fyra mil hemifrån.


I lördags hyrde vi en lastbil i Malmö som en granne med lastbilskort körde och sen åkte vi och hämtade ett lastbilslass med halm på lördagkvällen. Vi kom i säng vid midnatt, trötta efter att ha lastat på och av drygt 300 balar á ca 9 kg styck. Vi skulle hinna med två vändor till på söndagen innan lasbilen skulle lämnas tillbaka i Malmö så vi startade på kl 8 på morgonen och lyckades precis hinna med att lasta och lossa ytterligare ca 650 balar. Hälften av dessa lastade vi av hos grannen. Vi hann även ta en snabbfika när vi fått av de sista balarna från lastbilen. :-)


Som tur var hade två tyska ungdomar hört av sig några dagar tidigare med en önskan om att få komma och hjälpa till här på gården i utbyte mot mat, husrum och kunskap om ekologiskt lantbruk. De blev till stor hjälp vid halmhämtningen tillsamans med en kompis från Lund och en granne. Stort tack Desirée, Michael, Tina, Tomas och Christer för en heroisk insats bland halm och boss på skullen, i lastbilen och i logen!


Nu ligger balarna snyggt staplade ända upp i nock så förhoppningsvis ska det räcka hela vintern för djuren att ligga på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar