tisdag 17 maj 2011

Höns i trädgården - senaste trenden!

I söndags kom en skara människor hit till Lönshult för att lära sig lite mer om hur man sköter om en liten hönsflock. Vi tittade såklart på våra åsbohöns som går fritt på gården och dagen till ära fanns det även en höna med sju nyckläckta kycklingar att beskåda.

Efter lite "hönsasnack" blev det kaffe med kaka i trädgården. De sällskapliga hönsen flockades genast runt bordet i hopp om att få smaka lite kaka. Det är en av tjusningarna med att ha höns tycker jag, att umgås med dem och studera deras beteende när de går fritt.

Lustigt nog läste jag i senaste numret av tidningen Land en notis om att höns i trädgården är superinne! På trädgårdsmässan i Älvsjö var det tydligen fullt med såväl levande som pyntehöns i var och varannan monter och ur högtalarna ljöd ljudet av kacklande höns. Det har tydligen till och med gått så långt att det börjar bli svårt att få tag i hönor och priset på djuren har stigit! Vilken tur att jag har ytterligare två hönor som ligger och ruvar så att jag kan bli miljonär på att sälja unghöns om några månader ;-)

Om du känner att du också vill haka på den senaste trenden fins det möjlighet att komma hit och lära sig mer om höns söndagen den 19 juni kl. 14-17. Mer info finns på hemsidan www.lonshult.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar