söndag 26 december 2010

White Christmas

Årets jul blev nog vitare än de flesta önskat. Vi hade tur som var hemma på julafton och slapp ge oss iväg i snökaoset.

Vi hann inte ta itu med så mycket snöröjning mitt i alla julförberedelser och julfirande så vi fick ta tag i det idag istället. Sex timmars skottande och bortforslande av snö resulterade i att vi nu kan komma in genom alla dörrar och portar igen. Innan fick vi klättra in till korna och fåren via foderbordet eftersom det hade lagt sig en gigantisk driva utanför stalldörren och flera meter ut på gårdsplanen. En granne som kom förbi igår berättade att han hade fått ta sig ut genom ett fönster eftersom det låg en snödriva precis utanför ytterdörren!

Vi skottade också fram utegranen idag för jag vet inte vilken gång i ordningen. Det var bara toppen som stack fram ur snön! Med facit i hand skulle vi ha valt en mycket större gran och börjat med belysningen en meter upp från marken men vem kunde ana det för en månad sen?

Det är nu så mycket snö så hästarna inte kan vara i sin daghage. Det går helt enkelt inte att ta sig dit. För att de ska få lite motion i alla fall gick vi en promenad med dem på vägen igår. Det tyckte de var kul.

GOD FORTSÄTTNING!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar