fredag 31 december 2010

Så var ett år till ändaIdag är det den sista dagen på det här året. Solen skiner och det snöar inte(!). Eftersom det inte är så kallt idag lät vi hönsen få komma ut och lufta sig lite. De börjar bli trötta på att bara vara inomhus. Varje gång man öppnar dörren till hönshuset blir de fulla av förväntan över vad man kan tänkas ha med sig för godsaker. Populärast i jul var nog resterna av Janssons frestelse som de glatt kastade sig över.

En del av de yngre hönsen gillar inte att kliva runt i den kalla snön så två av dem tänkte att vi flyger ut genom dörren och landar nånstans där det inte är snö. Det var visst inte så lätt eftersom allt är mer eller mindre snötäckt. Den ena hönan landade på biltaket där hon blev stående i en decimeter snö tills jag lyfte ner henne. Den andra lyckades flygande svänga runt 180 grader och samtidigt avancera uppåt och landade på taket till logen! Bra jobbat för en höna med begränsad flygförmåga! Efter ett tag insåg hon att det inte var så smart och flög istället ner och landade på bilens vindruttorkare där jag kunde ta henne och lyfta ner henne till marken.

Det finns ju inte så mycket att äta för dem ute men några frusna grässtrån stack fram på ett ställe där vi skottat bra och det upptäckte förstås en höna ganska snart. Annars kalasade de på lite kokt potatis och finhackad grönkål som vi gav dem. Varje alternativ till den annars lite enahanda säddieten uppskattas så här års!

Imorgon börjar ett nytt år och jag hoppas att det blir bra med lagom mycket sol och regn och att djuren, och vi själva förstås, får vara friska.

Gott Nytt År!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar