söndag 21 november 2010

Korusning genom byn

Det blev minst sagt skitväder i helgen. Först snö och sen regn. Allt blev till geggamoja och väderprognosen framåt ser inte heller så rolig ut. Alltså beslutade vi oss för att ta in korna i stallet.

Koflocken gick på en åker cirka 1,5 km hemifrån. Normalt sett brukar vi transportera dem i en vagn när vi ska flytta dem så långt men för att spara tid och slippa riskera att köra fast i geggan tänkte vi att vi skulle testa att gå, eller snarare springa hem med dem.

Vi fick hjälp av två kompisar / grannar att stå längs med vägen och stoppa eventuella bilar eftersom vi skulle gå längs med den "stora" asfaltvägen cirka en halv kilometer.

Helena och jag begav oss ner till korna och öppnade grinden och kallade på dem. De var inte sena att följa efter och det blev rena gatloppet längs med grusvägen. De tyckte det var jätteroligt att komma ut och springa och förmodligen trodde de att de skulle få komma till en ny hage. Det brukar ju sluta med det när vi flyttar dem annars.

Det är bara att konstatera att kornas och kalvarnas kondition var bättre än vår men på det hela taget gick det ändå rätt så bra. Vi lyckades ta oss hem utan att de skenade in i någon grannes trädgård och den enda bil som kom var vår grannes och hon stannade snällt och lät oss passera.

När vi kom hem på gårdsplanen var tanken att de skulle runda stallet och gå in genom portarna på baksidan. Istället sprang de upp i en del av trädgården och gjorde fina !? märken i gräsmattan. Efter ett tag lyckades vi dock övertyga dem om att de skulle gå runt stallet istället och sen sprang de snällt in och vi kunde stänga portarna.

Nu ligger de och vilar i halmen och deras kroppar ångar av fukt och värme medan de idisslar lugnt.

Helena skulle egentligen ha fotat eller filmat det hela men det gick så snabbt att hon aldrig hann med det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar