torsdag 21 juli 2011

Trafikverket rycker ut och rycker upp (vår skylt)

För att folk ska hitta hit till gården när vi har café och bondgårdssafari har vi satt upp en skylt tillverkad av två gamla grisboxdörrar i vägkanten mitt emot vår infart.

Igår kom det en bil som stannade till och ut klev en man och började rycka i skylten. Jag gick dit och såg att det stod Svevia på bilen. Jag frågade om det inte var OK att skylten stod där. Mannen svarade att han fått order om att plocka ner den eftersom någon ringt och anmält till Trafikverket att skylten skymde sikten. Jag berättade att en annan man från nämnda verk varit ute förra veckan och sagt att det var OK att skylten stod där förutsatt att jag tog bort den när de skulle klippa gräset längs vägkanterna senare i höst.

Mannen som börjat rycka i skylten sa att han tyckte det var ett trevligt initiativ och att det behövdes lite mer landsbygdsutveckling. Han kunde inte förstå att någon tyckte att skylten skymde sikten eftersom den står i vägkanten längs en raksträcka med skog längs hela sträckan.

Han sa först att jag ju kunde sätta upp skylten igen efter att han åkt (!) men sen enades vi om att jag kunde flytta in den lite längre in från vägen och han körde iväg nöjd och glad och skylten fick stå kvar. Det är härligt att det finns människor som han ute i vårt samhälle. Visst, han var tvungen att göra som han blivit tillsagd men hade en stor portion sunt förnuft och verkade mest tycka att det var komiskt att någon lagt energi på att ringa och anmäla något så uppenbart icke-trafikstörande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar