måndag 7 mars 2011

Äntligen vår!

I helgen värmde solen riktigt skönt och detta i kombination med en kraftig vind natten till lördagen gjorde att en hel del av snön försvann. Hönsen blev glada över att återigen kunna sprätta runt och snart hittade de sitt favotitbadställe invid husgrunden. Där låg de sedan allihop och sandbadade eller bara solbadade för den delen.

Gässen har börjat få ordentliga vårkänslor. De parar sig och hanarna börjar bli mer vaktiga och aggresiva. Nu väntar jag bara på att de snart ska börja värpa. Jag har gjort iordning deras värpreden och lagt in massor med halm i dem.

Korna har börjat fälla sin vinterpäls och de njuter i fulla drag av att bli ryktade och kliade. Ett par av kvigorna börjar se väldigt runda ut om sina magar så det märks att tiden för kalvning börjar närma sig. Även fåren ska börja lamma inom några veckor eller så.

Det känns skönt att vintern sjunger på sista versen men samtidigt innebär våren som vanligt att det är massor som ska hinnas med. Ved ska sågas och klyvas, stängsel ska lagas och åkrar plöjas och sås. Kalvar och lamm ska hjälpas till världen och djur ska släppas ut på bete. Tur att dagarna blir längre så att man hinner med allt som ska göras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar